Green ASUS

Egyre csak fokozódik az aggodalom, hogyan is élünk és hogy milyen környezettel találjuk szembe magunkat a jövőben. Az ASUS minden tekintetben megérti az ezirányú aggodalmakat és eltökélt szándéka olyan innovációk és technológiai eljárások létrehozása, amelyek világszerte, az emberek összes generációja számára teret nyitnak a fokozottan környezetbarát termékek eléréséhez.

A fogyasztók környezetkímélőbb termékekkel történő ellátása érdekében az ASUS létrehozta a "4 Zöld Sikerrecept" névre keresztelt stratégiát. A "4 Zöld Sikerrecept" nem más, mint a Zöld tervezés, Zöld gyártás, Zöld beszerzés és Zöld kiszolgálás és marketing.

A Zöld ASUS elgondolás szerves részét képezi az ASUS ellátási láncának, termékfejlesztésének és gyártási folyamatainak.

E-Green platform:
Az ASUS kutatási és fejlesztési részlege csak abból a környezetbarát e-Green platform adatbázisból választhat ki alkatrészeket, amely környezetbarát, az ASUS által engedélyezett forgalmazókat tartalmaz. A jóváhagyás előtt az összes forgalmazót egy szigorú elbírálási folyamatnak vetik alá, amely mérgező anyagokról szóló tájékoztatást, független cég általi vizsgálati jelentést és garancialevelet követel meg annak egyértelmű dokumentálására, hogy az alkatrészek nem tartalmaznak veszélyes vegyi anyagokat.

Az ASUS tudatosan törekszik a fokozott környezetvédelemre:
Annak érdekében, hogy gondoskodjon a veszélyes anyagokra vonatkozó irányelvek szigorú betartásáról, az ASUS 37 veszélyes anyag felhasználását korlátozza, szemben a Veszélyes anyagok felhasználásának korlátozásáról szóló direktívában megkövetelt mindössze 6 anyaggal szemben.

A gyártási folyamatot részletekbe menően felügyelik, számos ellenőrzési szempont szerint:

  1. A termékek tervezése a környezetbarát e-Green platformon engedélyezett alkatrészek felhasználásával történik.
  2. A sorozatgyártás beindítása előtt a minőségellenőrzés és a megbízhatóságtesztelési laboratórium megvizsgálja az elkészült termékeket annak megállapítása céljából, hogy tartalmaznak-e veszélyes vegyi anyagokat.
  3. A gyártás folyamán a környezetvédelmi hatóság és a belső minőségellenőrzés megvizsgálja, hogy a sorozatgyártású termékek tartalmaznak-e veszélyes vegyi anyagokat.

 

Az ASUS termékek tervezésüknek köszönhetően könnyen ismét felhasználhatók, újrahasznosíthatók és szétszerelhetők:
Az ASUS notebookok modulos tervezése lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen kicseréljék az egyes alkatrészeket és ezáltal meghosszabbíthatják a termék hasznos élettartamát, miközben csökkentik a hulladékképződést.

Mindezt a következő nemzetközi ügynökségek és állami szervek ismerték el:

  1. Világszerte 36 EPEAT arany díjból kilencet az ASUS N sorozatú notebookjainak ítéltek oda; Az összes kiírt díj 25%-át az ASUS nyerte el.
  2. Az ASUS N sorozatába tartoznak a világon elsőként EU ökoemblémával (EU Flower) tanúsított notebookok.
  3. Az Energy Star több mint 50 ASUS notebookot hitelesített.
  4. Az oekom az ASUS-t 2007-ben a számítógép- és perifériagyártási ágazat kiemelten környezetbarát társaságaként ismerte el.
  5. Az IECQ úgy találta, hogy az ASUS központja, kutatási-fejlesztési részlegei és termelőüzemei megfelelnek a szigorú, Veszélyes anyag eljáráskezelési szabványnak (HSPM).

A bambusznáddal és az ASUS-szal könnyű környezetbarátnak lenni!
A környezetbarát szemlélet egyre fontosabb irányelvnek számít a környezettudatosság irányában haladó világunkban. Az Zöld ASUS-szal és a termékei segítségével - mint pl. a Bamboo noteszgépek - a természetünk megóvása már csak annak kérdése, hogy környezetvédelmi szempontból tájékozott vásárlási döntéseket hozunk.

Amikor egy ASUS Bamboo noteszgépet vásárol egy kevésbé környezetbarát készülékkel szemben, Ön és az ASUS hozzájárul a bolygónk megóvásához.